Matchspel – Irish greensome

Så här spelas Irish Greensome

Par 4 och 5 hål:

Båda spelarna i laget slår ut varsin boll och slår därefter ett slag på partnerns boll. Laget väljer sedan en boll att spela vidare med.

Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut. Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen eller tillfälle när man skall välja boll.

Par 3 hål:

Båda spelarna i laget slår ut varsin boll men väljer sedan direkt en boll att spela vidare med. Spelarna slår fortsättningsvis vartannat slag tills man hålat ut. Pliktslag som spelare ådrar sig, påverkar inte spelordningen.

Provisorisk boll på par 3 hål:

Om båda bollarna kan vara förlorade utanför vattenhinder eller Out of Bounds får sidan välja en spelare som ska spela en provisorisk boll.

Hittas sedan ingen av bollarna så är den provisoriska bollen i spel och den som inte slog den provisoriska bollen fortsätter spela bollen.

Hittas en av bollarna så är den provisoriska bollen borta och den hittade bollen är i spel och den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag.

Hittas båda bollarna är den provisoriska bollen borta och ni väljer vilken boll ni skall fortsätta med. Den som inte slog ut den valda bollen spelar nästa slag.

Provisorisk boll från tee eller annan boll satt i spel från tee ska spelas från den tee, varifrån den ursprungliga bollen spelades.

Provisorisk boll på par 4 och 5 hål:

Provisorisk boll spelas av den spelare som skall slå nästa slag på den boll som det spelas en provisorisk boll för och spelas från den plats där föregående slag slogs

Spel på fel boll

Huvudregeln är att om en spelare spelar på motståndarens boll så får laget en allmän plikt, som i matchspel  innebär att hålet är förlorat. Spelar båda lagen på fel boll är det laget som först slog på motståndarens boll som förlorar hålet.

Undantag görs, om det är 2:a-slaget på par 4 eller 5 hålen, då laget måste välja den boll som slogs på rätt sätt.  Motståndaren som drabbats  återplacerar bollen och slår sitt andraslag. Har båda lagen slagit på fel boll skall lagen fortsätta med den boll som slagits på rätt sätt.

Motsvarande gäller om en spelare spelar på partnerns boll. 

Att komma överens om speltillfälle

Hemmalspelarna  har huvudansvaret för att matchen spelas inom fastställd tid. Hemmaspelarna skall lämna förslag på minst 3 tider, där även hänsyn tas till bortaspelarens  önskemål.

Underlåter hemmaspelara att ta kontakt med bortaspelaren inom 6 dagar efter publiceringen på vår hemsida, väljer bortaspelaren  spelplats och lämnar förslag på speldatum.

Kan inte spelarna komma överens om speldatum utser Tävlingsledningen spelplats och speltid. Spelare som då inte inställer sig förlorar matchen genom WO. Om båda spelarna uteblir lottar Tävlingsledningen resultatet.

 

Prisbord per grupp om 64 lag

Övre halvan per lag

1:a presentkort om 4 000 kronor
2:a presentkort om 3 000 kronor
3:e presentkort om 2 000 kronor
4:e presentkort om 1 000 kronor

Nedre halvan per lag

1:a presentkort om 3 000 kronor
2:a presentkort om 2 000 kronor
3:e presentkort om 1 500 kronor
4:e presentkort om 1 000 kronor

Totalt prisbord 18 000 kronor per
grupp om 64 lag

Vid färre än 64 lag i gruppen kan värdet på presentkorten komma att justeras.